iSmartAlarm met iCamera Keep Review door Bestealarm.nl

Lees hier onze review van iSmartalarm.
Pluspunten:

 • Eenvoudig te installeren met iPhone app
 • Eenvoudig te monteren
 • Bedieningsgemak vanuit de app
 • Goede en scherpe camerabeelden (ook ’s avonds)
 • Afstandsbediening om alarmsysteem eenvoudig te bedienen
 • Betrouwbare sensoren en meldingen

 

Minpunten

 • Lijkt gemaakt te zijn voor iOS, want Android heeft veel problemen
 • Beveiligingscamera als stand-alone product geeft te veel meldingen
 • Sensoren van beveiligingscamera werken niet in combinatie met iSmart Alam pakket
 • Foto’s worden niet automatisch gemaakt bij melding/inbraak
 • Alarmsysteem is simpel uit te schakelen door het lostrekken van de stekker
iSmartAlarm pakket
iSmartAlarm met camera
Oordeel
Het iSmartAlarm inbraakbeveiligingspakket voldoet niet aan mijn twee belangrijkste eisen voor een inbraakalarmsysteem. Het heeft een minimale afschrikwekkende werking (preventief), omdat de sirene niet erg luid is en eenvoudig is uit te schakelen. Hiernaast helpt dit inbraakalarmsysteem ook niet bij de vervolging van de inbreker (repressief), aangezien er niet automatisch beelden worden opgeslagen bij een inbraak.Het iSmartAlarm is voor mij geen volwaardig inbraakbeveiligingssysteem en ik zie het meer als een huismonitoringssysteem. Dit kan door alleen gebruik te maken van de iCamera Keep, al zijn hier echt veel betere alternatieven voor, of door jezelf iets meer rust te geven door het hele iSmartAlarm pakket te installeren. Het geeft je zeker een gevoel van controle en rust, maar het werkt te beperkt om inbrekers aan te pakken.

 

iSmartAlarm
iSmartAlarm is een Amerikaanse bedrijf, welke in 2012 als start-up is begonnen in Sillicon Valley. Sillicon Valley is het Tech-/IT centrum van de wereld nabij San Francisco. iSmartAlarm is één van de eerst bedrijven die huisbeveiliging betaalbaar maakte voor iedere Amerikaan. Hun alarmsysteem heeft een mooi design, functionele app en maakt gebruik van internettechnologie. Maar ze onderscheidden zich het meest van hun traditionele beveiligingsconcurrenten door geen (hoge) maandelijkse kosten te vragen. Je zou kunnen stellen dat iSmartAlarm het voorbeeld is geweest voor onder andere het Nederlandse SmartAlarm (geen relatie met iSmartAlarm), Woonveilig en alle andere start-ups zoals Dropcam.

 

Nieuw in Europa

Sinds enkele maanden is iSmartAlarm, alsook hun nieuwe iCamera Keep, te koop in Europa (nog niet rechtsreeks in Nederland). Dit gaf mij de uitgelezen kans om het inbraakalarmsysteem eindelijk zelf te gaan testen en te gaan ervaren of iSmartAlarm als eerste “nieuwe generatie” inbraakalarmsysteem hun voorsprong heeft kunnen behouden.

Aangezien iSmartAlarm alleen online te kopen is en nog niet direct in Nederland, heb ik het aangeschaft via de Duitse omweg via www.amazon.de. Ik heb zowel het iSmartAlarm home security system premium package, als de iCamera Keep getest. Het basissysteem (premium package) bestaat uit twee raam-/deursensoren, één bewegingssensor, twee afstandbedieningen en de centrale box (Cube One). Aangezien ik van mening ben dat een alarmsysteem niet alleen is ter afschrikken (sirene), maar dat ik ook zelf moet kunnen beoordelen of de politie moet komen, vind ik dat elk inbraakalarmsysteem een beveiligingscamera dient te hebben. Deze heb ik dus aanvullend aangeschaft.

 

Installatie: iCamera Keep stand-alone

Na drie dagen ontvang ik als eerste de beveiligingscamera in een mooie doos. Het doet mij hierbij al denken aan een Apple product. De iCamera Keep is een losse camera welke ook als stand-alone product kan worden gebruikt. De centrale box heb je niet nodig en het werkt gewoon als monitoringscamera, waarbij je zelf de meldingen ontvangt.

Aangezien ik niet kon wachten en dit product ook zelfstandig diende te werken, ben ik alvast begonnen met de installatie. Ik download de Android iSmartAlarm App, hierin wordt heel helder uitgelegd wat te doen. Ik verbind iCamera Keep met het stopcontact en verbind mijn Samsung smartphone met de usb-ingang van de camera. Helaas wordt de camera niet herkend en begint de app te sputteren. Dit probleem blijft zich voordoen, waardoor ik al wat geïrriteerd afhaak. Dit is geen plug&play. Gelukkig heeft mijn vriendin een iPhone, dus probeer ik het ook hiermee. Het lijkt alsof de App en het systeem meer gericht zijn op Apple (iOS), want met de iPhone gaat alles erg soepel. Binnen 1 minuut werkt de beveiligingscamera en kan ik de iCamera Keep bedienen vanaf de telefoon. Het toevoegen van meer gebruikers gaat ook erg eenvoudig. In de iPhone App krijg ik een QR code, welke ik kan scannen vanuit de iSmartAlarm app op mijn Android toestel. Via deze omweg kan ik nu ook om mijn eigen smartphone de camera bedienen.

 

Gebruik: iCamera Keep stand-alone

Ik kan zowel naar links als rechts bewegen, alsook naar boven en onder. Met één druk op de knop maak ik foto’s. Ik kan nu van overal mijn eigen huis in de gaten houden. Als ik wil kan ik de camera makkelijk verplaatsten van de woonkamer naar de babykamer, om zo de baby in de gaten te houden. Als de iCamera Keep beweging of geluid detecteert, dan krijg ik meteen een melding (pushbericht) op mijn telefoon. In de instellingen kan ik de gevoeligheid aangeven en ook of ik meldingen wil ontvangen. Het vervelende is echter, dat ik nu constant meldingen krijg als ik thuis ben. Het is erg omslachtig om steeds bij aankomst/vertrek thuis in de app aan te moeten geven dat de camera wel of geen melding dient te geven. De oplossing is dus om de camera los te koppelen van de netspanning als ik thuis ben en weer in te pluggen als we weg gaan. Toch wel een beetje omslachtig.

De melding die ik krijg zijn goed en ik kan dan zelf kijken wat er thuis aan de hand is. De beeldkwaliteit is goed, zowel overdag als ‘s avonds. Er zit wel een verschil in de Android en iOS variant. Vanuit de Android App heb ik al snel 20-30 seconden vertraging, bij de iOS App is dit slechts 5 seconden. Helaas heeft de camera zelf geen sirene, waardoor ik eventuele inbrekers niet afschrik. Ook worden de beelden niet automatisch opgenomen (ook geen foto’s). Ik dien dus zelf bij een melding de app te openen en zal de foto (snapshot) dienen te maken om de inbreker te identificeren. Mocht ik even niets zien, dan kan ik ook meeluisteren wat er thuis gebeurt.

 

Oordeel: iCamera Keep stand-alone

Al met al is de iCamera Keep als stand-alone product geen beveiligingsproduct, maar meer een monitoringsysteem. Ik mis echt de sirene en het automatisch maken van foto’s/films op het moment van een melding. Gelukkig ontving ik twee dagen later het premium home security pakket, waardoor ik nu het hele systeem kan testen.

 

Installatie: iSmartAlarm beveiligingspakket met iCamera Keep

Het installeren vanuit de Android App gaat weer moeizaam. Ik kan het iSmartAlarm pakket niet koppelen aan de al bestaande iCamera Keep. Ik begin daarom weer helemaal opnieuw, de-installeer de beveiligingscamera en de app en installeer eerst het gewone beveiligingspakket. Dit gaat allemaal erg soepel, ook via de Android app. Ik download de iSmartAlarm app, verbind de centrale box (Cube) door middel van de meegeleverde kabels aan het netstroom en aan de router. In circa één minuut is de Cube geïnstalleerd en vind ik deze terug in de app. Dit gaat erg soepel en de koppeling vindt automatisch plaats zo lang je maar van dezelfde internetverbinding (wifi) gebruik maakt. Kortom, de smartphone dient ook gekoppeld te zijn aan jouw thuisnetwerk tijdens de installatie. Ook het toevoegen van de bijgevoegde sensoren (bewegingsmelder en twee deur-/raamcontacten) en afstandsbedieningen gaat erg eenvoudig en zijn binnen een minuut allemaal zichtbaar in de app. Echter, als je het systeem reset en de sensoren opnieuw wilt koppelen, dan vraagt dit wel de nodige handelingen. Alle sensoren dienen dan eerst gereset te worden door de batterijen er uit te halen. Dit is gepiel met kleine schroeven en een schroevendraaier.

Het plaatsen van de sensoren gaat erg makkelijk. Je kan ze vastschroeven of gewoon vastplakken aan de deur of raam. Hierna loop ik weer tegen het probleem aan van de iCamera Keep. Met mijn Android (Samsung) toestel krijg ik deze niet geïnstalleerd en dus ook niet gekoppeld aan de rest van het systeem. Gelukkig kon mijn vriendin en haar iPhone hier weer te hulp schieten. Vanuit de iOS app is ook de beveiligingscamera eenvoudig te installeren. In de app dien ik nog wel een extra handeling te doen om deze camera daadwerkelijk te koppelen aan het beveiligingspakket. Ook het toevoegen van meerdere gebruikers gaat makkelijk vanaf de iPhone. Ik scan de QR code en maak nu ook met mijn Samsung onderdeel uit van de groep.

 

Gebruik: iSmartAlarm beveiligingspakket met iCamera Keep

De app is erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Dit is ook meteen één van de grootste pluspunten van dit alarmsysteem. Ik kan in de app eenvoudig het systeem aan of uitschakelen. Hiernaast kan ik het ook ten dele inschakelen, zodat alleen de deur-/raamcontacten werken, maar de bewegingsmelders niet. Dit is vooral nuttig als je huisdieren hebt die anders de bewegingsmelder af laten gaan, of als je zelf ’s nachts slaapt en het alarm niet wilt activeren als je alleen even naar de toilet gaat. Deze basisaansturing van het alarmsysteem is zowel in de app als met de meegeleverde afstandsbedieningen te doen. In de app kan je ook zien wie het alarmsysteem heeft in- of uitgeschakeld, zodat je ook weet wie er thuis is. Op een ander deel in de app zie je de status van je huis. Zo weet je meteen of de deur en/of ramen goed dicht zijn en of het alarmsysteem is ingeschakeld.

Het alarmsysteem is helemaal aan te passen naar je eigen wensen. Je kan zelf aangeven wanneer je een melding wenst te ontvangen, welke meldingen je wenst te ontvangen en of dit met of zonder geluid is. Ook kan je alle sensoren en afstandsbedieningen zelf namen geven. Eigenlijk is hierin aan alles gedacht en toch is het ook erg overzichtelijk gebleven.

Het gebruik van het alarmsysteem is erg prettig en ik ontvang alleen meldingen waar ik zelf om heb gevraagd. Het alarmsysteem oogt betrouwbaar en geeft geen valse alarmen. Toch is er nog het nodige op aan te merken. Zo krijg ik pas na meer dan 2 minuten een melding als de stroom-/internetverbinding is weggevallen en het alarmsysteem dus niet meer werkt (geen back-up batterij). Hiernaast is de sirene (in de Cube) door inbrekers makkelijk uit te schakelen door simpelweg de stekker uit de centrale box (Cube) te halen. Ook de werking van de beveiligingscamera stelt mij erg teleur. Waar deze als stand-alone product gebruik maakt van zijn sensoren (beweging/geluid), doet de iCamera Keep dit als onderdeel van het totale iSmartAlarm beveiligingspakket niet meer. De sensoren van de camera lijken dus te zijn uitgeschakeld en de camera lijkt hiermee nog uitsluitend een monitoringsfunctie te hebben. Ook wordt er nog steeds niet automatisch opgenomen bij meldingen, waardoor ik dus nog steeds geen bewijs heb voor de eventuele veroordeling van de inbreker.

 

Oordeel: iSmartAlarm beveiligingspakket met iCamera Keep

Positief zijn natuurlijk het niet hebbenvan maandelijkse kosten, het gebruiksgemak van het inbraakalarmsysteem (vooral voor iPhone), de betrouwbaarheid van het systeem, de sensoren en de goede meldingen welke mij een gerust gevoel geven. Ik heb er vertrouwen in dat dit alarmsysteem mij betrouwbare meldingen kan geven bij inbraak. Ik zal echter altijd zelf actie moeten ondernemen. Ik moet zelf gaan kijken op de beveiligingscamera wat er aan de hand is(met circa 20-30 seconden vertraging), dien dan zelf foto’s te maken en zelf de politie in te schakelen.

Ik denk niet dat dit inbraakalarmsysteem effectief genoeg werkt om de inbreker af te schrikken. De sirene is makkelijk uit te schakelen en de sirene is niet luid genoeg om mijn buren te alarmeren. Hiernaast helpt dit alarmsysteem niet om de inbreker op te pakken, daar er niet automatisch een foto wordt gemaakt van de inbreker. Aangezien voor mij de twee belangrijkste beoordelingscriteria voor een inbraakalarmsysteem de afschrikwekkende werking (preventief) en vervolging van de inbreker (repressief) zijn en iSmartAlarm aan beide te weinig doet. Heb ik ervoor gekozen om verder te kijken naar een beter inbraakalarmsysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *